Lekárskych odborárov stíhať pravdepodobne nebudú

17.02.2012 Bratislava

Bratislava 16. februára (TASR) - Členovia Lekárskeho odborového združenia (LOZ) na čele s predsedom Marianom Kollárom nebudú stíhaní za protestnú akciu lekárov, ktorá vyvrcholila vyhlásením núdzového stavu. Vyplýva to z uznesenia Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V, ktoré odmietlo vyše dvadsať trestných oznámení. V nich boli lekárski odborári podozrievaní z vydierania a iných trestných činov. TASR má uznesenie polície k dispozícii.

Odborári mali podľa trestných oznámení páchať trestnú činnosť tým, že vládu žiadali o splnenie svojich požiadaviek pod hrozbou výpovedí lekárov a niektorých lekárov vyzývali aj po vyhlásení núdzového stavu, aby nenastúpili do práce. Podľa policajného vyšetrovateľa Kollár ani jeho kolegovia v odboroch žiadny trestný čin nespáchali a svojimi krokmi si uplatňovali práva, ktoré im zaručuje Ústava SR a Zákonník práce. Voči uzneseniu policajného vyšetrovateľa zo 7. februára je možné podať sťažnosť.

\"Vzhľadom na to, že vo veci nebolo doposiaľ právoplatne rozhodnuté, nie je v súčasnosti možné poskytnúť bližšie informácie,\" povedala na margo spomínaného uznesenia hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková.
 

Vyberte región